Vecka 20

Härlig vecka! På måndagen får vi besök av SVT som ska göra ett reportage om er blogg. Under måndagens lektion ska vi fortsätta med läsningen av Maus och publicera den första skrivuppgiften till boken. Eventuellt får vi anpassa lektionen lite efter vad TV-teamet vill. Under lektionen ska vi också svara på en ny veckans fråga och räta ut alla frågetecken kring tisdagens Stockholmsresa.

På tisdagen åker en del av klassen till Stockholm och finalen i Webbstjärnan. Ni som är kvar hemma kan se finalen på webben: http://www.webbstjarnan.se/

På onsdagens lektion kommer vi att börja titta på filmen Falskmyntarna. Ni kommer att kommentera filmen på webben medan ni ser den. Därför är det bra om så många som möjligt har med sig smartphone eller iPad. Ni som inte har tillgång till det får låna.

Mot slutet av veckan är min förhoppning att vi ska kunna fortsätta att filma fiskevatten i Karlstad. Dessutom bör vi komma igång med redigeringen snarast.

Vi börjar nu se slutet på terminen och det som återstår är att slutföra temat förtryck, färdigställa fiskefilmerna samt återvända till språksociologin en sista gång. I temat förtryck ska vi se filmen Falskmyntarna samt skriva en krönika på temat.

Vi kommer under de sista veckorna att ta upp språksociologin igen. Flera av er har inte gjort uppgifterna ni fick i era Facebookgrupper tidigare under kursen. Gå gärna in och gör dem så fort som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>